סיפור הצלח”ה

אימוני הספורט החכמים של מולטי סקילס מעצימים את ילדי ראשון לציון

 

תמיד מרגש אותנו לעבוד עם ילדים, אבל כשנפלה בחלקנו הזכות להשתתף בפרויקט חשוב וערכי מאין כמוהו – מרכזי הצלח”ה (הכלה, צ’ופרים, לימודים, חברה והעצמה) – התווסף לתחושת ההתרגשות גם סיפוק עצום.

מרכזי הצלח”ה הם מרכזי למידה ותרפיה מטעם עיריית ראשון לציון, הפועלים בבתי הספר בעיר לאחר שעות הלימודים. תכנית מרכזי הצלח”ה מיועדת לילדים המתמודדים עם אתגרים לימודיים וחברתיים שנמצאים במסגרת החינוך הרגילה, ומספקת להם פעמיים בשבוע לאחר שעות הלימודים, 3 שעות העשרה ופעילות הפגתית לצד ארוחה חמה, בנוסף לסדנאות העצמה וטיולים לאורך השנה. כל הפעילויות בתכנית מתבססות על העצמת התלמידים והעלאת הביטחון העצמי שלהם, מתוך הבנה שאלו יביאו לשיפור גם בביצועיהם הלימודיים והחברתיים.

האתגר: העצמת ילדים עם קשיים לימודיים וחברתיים

הנהלת מרכזי הצלח”ה חוקרת ומעשירה ללא הרף את מאגר הידע והשיטות בתחום זה, המתעדכן כל הזמן, והבינה את תפקידה החשוב של פעילות גופנית בתהליך ההעצמה והעלאת הביטחון העצמי אצל ילדים. לכן פנתה הנהלת מרכזי הצלח”ה אלינו בחברת מולטי סקילס לצורך בניית ויישום תכנית לפעילות גופנית שתואמת לערכים ולמטרות של פעילות המרכזים, אשר תורכב מ-3 שעות שבועיות של פעילות בקבוצות קטנות (עד 10 ילדים בקבוצה).

למה בחרו במולטי סקילס?

לצד הענקת מענה לאתגרים העומדים בפני התלמידים בכל שכבת גיל, העקרונות שהנחו אותנו בתכנון ויישום התכנית היו להעלות את תחושת המסוגלות של הילדים, לשפר את יכולת הביטוי שלהם מבחינה מילולית ופיזית (בהתאם לסיטואציה), לייצר תלכיד קבוצתי ולאפשר לכל פרט בקבוצה להתחבר לפעילות גופנית מהמקום האישי שלו.

את העקרונות הללו יישמנו באמצעות אימוני הספורט החכמים בשיטת WSTM המשלבים אתגרים קוגניטיביים שמייצרים לעיתים סיטואציות רגשיות כגון תפקוד בתנאי לחץ, תלות באחרים ויציאה מאזור הנוחות מצד אחד, ומן הצד השני – התמודדות עם הצלחה ויכולת לשמור על פרופורציות גם במצבים אלה (בשני המקרים תפקידו של המאמן הוא לזהות ולתווך לתלמידים את הסיטואציה, ולסייע בעיבוד הרגשות שצפים בעקבותיה).

שיטתWSTM לאימוני ספורט חכמים מבוססת על עקרונות מדעיים ופדגוגיים, ומשלבת פעילות גופנית אינטגרטיבית שמכילה 3 ממדים: הממד התנועתי, הממד הקוגניטיבי והממד הבינאישי, באופן שמייצר גירוי ואינטראקציה בין אותם אזורים שונים במוח ומאפשר את פיתוח המיומנויות הקשורות אליהם:

  • מיומנויות תנועתיות: שילוב מיומנויות קואורדינטיביות ומיומנויות יסוד עם היבטים טכניים.
  • מיומנויות קוגניטיביות: פיתוח המסוגלות האישית, תפקוד בתנאי לחץ, חשיבה יצירתית, קבלת החלטות, קשב וריכוז וחשיבה אינטגרטיבית.
  • מיומנויות בינאישיות: פיתוח מנהיגות, שיתוף פעולה, הדדיות, שייכות, תקשורת גלויה וסמויה התמודדות עם יתרונות השונות האישית בקבוצה.

במהלך תכנית האימונים הרכבנו תרגילים קצרים ומגוונים בהתאמה לגיל התלמידים בכל קבוצה, ליכולות האישיות בהיבט הקוגניטיבי והתנועתי ולמאפייני דפוסי הלמידה שלהם. בעקבות פידבק שקיבלנו מהצוות, מהתלמידים ומההורים הבנו שבנוסף לכך שהגברנו את תחושת הציפייה והרצון הגובר של הילדים להגיע ולהשתתף בפעילויות המרכזים, גם העלינו את תחושת המסוגלות העצמית שלהם, סייענו להם לפתח כושר מנהיגות וכן שיפרנו משמעותית את יכולות הקשב והריכוז, קבלת ההחלטות, יכולת העמידה בתנאי לחץ והחשיבה היצירתית והאינטגרטיבית של הילדים. באמצעות הכלים שרכשו במהלך ביצוע התרגילים המתמקדים בפתרון בעיות כקבוצה, בהם הדגשנו את היתרון שבשיתוף פעולה לעומת תחרותיות – אף הצלחנו לשפר את רמת התקשורת בין התלמידים.

 

תודה למנהלת מרכזי הצלח”ה ולרכזות על שיתוף הפעולה הפורה

נמשיך לאתגר את המוח בתנועה בהצלח”ה גם בשנה הבאה!

שיתוף

פוסטים שעשויים לעניין אותך

5 תרגילים מגוונים לשיפור הקואורדינציה

5 תרגילים מגוונים לשיפור הקואורדינציה

קואורדינציה חשובה להתפתחותם המוטורית, הקוגניטיבית האישית והבינאישית של ילדים, ואין צורך בציוד מורכב או הרבה מקום כדי לתרגל אותה. סייעו לילדים שלכם לשפר את יכולת הקואורדינציה באמצעות 5 תרגילים פשוטים ומהנים מבית מולטי סקילס קואורדינציה בהקשר המוטורי, היא תיאום בין

קרא עוד...

הראייה כבסיס לקבלת החלטות

הרצאת זום למאמני כדורגל על הקשר שבין ראייה לקבלת החלטות. כיצד חוש הראייה משמש ככלי לקבלת החלטות בסביבה דינמית? איזה יכולות קוגניטיביות מסייעות בכך ואיך ניתן לפתח אותן?  למה אימוני ספורט הם קריטיים לתהליך פיתוח היכולות? חמש דרכים לפיתוח תגובה

קרא עוד...
לומדים בסביבה טובה

ספורט,PISA ומה שביניהם

מבחני פיז”ה הפכו בעשור האחרון לתו האיכות העולמי בחינוך. התברגות בראש רשימת המדינות הפכה לחלומה של כל מערכת חינוך, ולקראת פרסום התוצאות כולם נכנסים לדריכות. אילו מדדים בודק המבחן? ואיך אימוני ספורט יכולים לעזור לנו לקטוף את הגביע של פיז”ה?

קרא עוד...
דילוג לתוכן